Giro555 monitort schade orkaan Irma in de Cariben

Giro555 monitort de ontwikkelingen in het Caribisch gebied sinds woensdag 6 september nauwgezet. Op dit moment zijn de schade en het aantal slachtoffers van deze verschrikkelijke orkaan nog niet te overzien. De omstandigheden voor het vaststellen van de omvang op de Nederlandse Antillen zijn nog moeilijk en de orkaan bevindt zich nog boven andere eilanden in het gebied.

 

 

Alle bij Giro555 aangesloten organisaties nemen hun eigen verantwoordelijkheid en kijken afhankelijk van hun aanwezigheid in het gebied en de behoeften waar en hoe zij hulp kunnen gaan bieden. Zij zijn afgelopen dagen al begonnen met voorbereiding en opschaling. De organisaties houden nauw contact met elkaar.

Op dit moment is er nog geen plan om over te gaan tot gezamenlijke nationale actie. Omdat ook delen van ons koninkrijk zijn getroffen (de bovenwindse eilanden) zullen de Nederlandse overheid en de lokale overheid in actie komen. Er is nog geen vraag vanuit de getroffen gebieden om meer hulp, bijvoorbeeld van Giro555.

Hieronder vindt u de links naar de actiepagina’s van verschillende organisaties die een actie zijn gestart voor de ramp:

Cordaid

Oxfam Novib

Plan Nederland

Rode Kruis

Save the Children

Unicef

World Vision

 

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.