Nederland
helpt
Nepal

Giro555: Nederland helpt Nepal

Giro555 NL helpt NepalZaterdag is Nepal getroffen door een aardbeving  met een kracht van 7.9 op de Schaal van Richter. De inwoners van het land hebben onze hulp dringend nodig. Daarom kondigen de 11 samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 vandaag een nationale actie af: Nederland helpt Nepal.

Nederland viert vandaag Koningsdag, maar Nepal is afgelopen zaterdag getroffen door de hevigste aardbeving sinds 80 jaar.  Miljoenen mensen zijn getroffen in dit straatarme land.  Volgens de lokale autoriteiten zijn meer dan 6.000 mensen gewond geraakt. Het dodental staat inmiddels op ruim 3.700.

Naschokken

De verwachting is dat vele mensen nog onder het puin liggen. Gebieden rondom het epicentrum zijn nog altijd niet bereikt. Er wordt gevreesd voor het lot van de lokale bevolking. Mensen in de getroffen gebieden zijn bang terug te keren naar hun huizen door de sterke naschokken van de afgelopen dagen en slapen in de open lucht.

 

Hulpverlening

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 leveren directe noodhulp. De getroffenen hebben dringend behoefte aan voedsel, veilig drinkwater, onderdak en medische zorg. Gezien de enorme verwoesting verwachten de hulporganisaties ook veel geld nodig te hebben voor wederopbouw.

Afgelegen gebieden

De grootste uitdaging op dit moment is de toegang tot Nepal en de afgelegen bergdorpen. Het vliegveld in Kathmandu is overbelast, dit belemmert de aanvoer van hulpverleners en hulpgoederen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.