Help slachtoffers Filipijnen

Giro555 op bezoek in jouw klas of uw bedrijf?

Zondag 8 november is het precies 2 jaar geleden dat de allesverwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen raasde. Met desastreuze gevolgen: naast de duizenden doden verloren miljoenen mensen hun huis en bron van inkomen. Nederlanders kwamen massaal in actie om geld in te zamelen voor de hulpverlening. In totaal kwam 36,3 miljoen euro binnen op Giro555. Wat is er tot nu toe gebeurd met het geld? Hoe gaat het nu met de mensen daar? Voor welke uitdagingen kwamen de hulporganisaties tijdens hun acties te staan?

Tour door Nederland
Van 2 t/m 8 november trekt een team van Giro555 door het land om te vertellen over de ramp, hulpverlening en resultaten.

Meld je nu aan!
Heb jij met je bedrijf, klas, sportvereniging, team of in ander groepsverband geld ingezameld voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan en vind je het leuk als iemand van de hulporganisaties hier iets over komt vertellen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar [email protected]. Bezoeken kunnen van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november worden ingepland.

Een presentatie duurt ongeveer 20 minuten en zal worden gegeven door iemand die bij de hulpverlening betrokken is geweest en/of rampgebieden bezocht heeft. Vanzelfsprekend staat het je vrij alles te vragen wat je over de ramp, hulp of Giro555 wilt weten!

Programma tot op heden
Dinsdag 3 november 12.00 uur
Basisschool Bos en Lommer, Amsterdam
Presentatie: Joyce Sylvester, voorzitter stichting Samenwerkende Hulporganisaties
Leerlingen van Bos en Lommer zamelden in 2013 144 euro in met een markt.

Woensdag 4 november 10.30 uur
Basisschool Icarus Heemstede
Presentatie: Simone Filipini, actievoorzitter Giro555 en directeur van Cordaid
Leerlingen van Icarus zamelden op allerlei manieren geld in voor Giro555.

Zondag 8 november
Herdenking slachtoffers Haiyan in de Church of Our Saviour in Den Haag
Hierbij zullen verschillende vertegenwoordigers van Giro555 aanwezig zijn.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.