Giro555 verwelkomt Plan Nederland als nieuwe vaste deelnemer

Plan Nederland neemt vanaf heden deel aan Giro555. Samen met de 10 andere samenwerkende hulporganisaties zal Plan bijdragen aan het op touw zetten van Nationale Acties voor fondsenwerving ten behoeve van hulp aan slachtoffers van uitzonderlijke rampen.

 

Giro555 heet de nieuwe deelnemer van harte welkom. “Plan Nederland is een hulporganisatie met een lange staat van dienst. Hun aanwezigheid in een groot aantal landen en hun ervaring in het bieden van noodhulp zijn een aanvulling voor de samenwerkende hulporganisaties,” aldus René Grotenhuis, voorzitter van Giro555. Met de steun van het Nederlands publiek via Giro555, kan Plan noodhulpverlening een extra impuls geven.

 

Nederlandse hulporganisaties hielden voor het eerst een gezamenlijke nationale inzamelingsactie in 1984, voor slachtoffers van de honger in Afrika. In 1989 legden ze hun samenwerking officieel vast met het oprichten van de stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Bij uitzonderlijke rampen slaan de samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij werken daarbij samen met omroepen en zenders en vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld te werven voor levensreddende hulp voor slachtoffers van rampen. Inmiddels zijn 41 Nationale Acties gevoerd.

Het bieden van levensreddende hulp aan slachtoffers van rampen is vast onderdeel van het werk van  Plan. Zo zijn Plan-hulpverleners op het moment werkzaam in de drie zwaarst getroffen ebola-landen: Sierra Leone, Liberia en Guinee. Eerder al was Plan als gastorganisatie betrokken bij de Giro555-actie voor hulpverlening na de Tsunami van 2004 in Zuidoost-Azië en de aardbeving in Haïti (2010).

Het verzoek voor vaste deelname van de organisatie is goedgekeurd door het Bestuur en de Raad van Toezicht van de stichting Samenwerkende Hulporganisaties. Plan Nederland voldoet aan alle benodigde criteria, zoals over de door accountants goedgekeurde jaarrekeningen en de mogelijkheid om snel en op grote schaal noodhulp te verlenen.

Giro555 telt nu 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland, World Vision.

Over Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.