Nederland
helpt
Nepal

Goede hygiene dankzij zelfgebouwd toilet

Tot voor kort moesten Surendra Singh Tamang (51) en zijn vrouw Fulsani Tamang (48) uit Betini dorp in Nuwakot mensen die naar de wc wilden doorverwijzen naar de in de buurt gelegen bosjes. Dat is nu niet meer het geval: zij hebben in de buurt van hun huis een toilet gebouwd.
Samen met de lokale partnerorganisatie KCDC (Kakani Community Development Center) heeft Oxfam Novib gewerkt aan bewustwording rond wildpoepen en het belang van toiletten. Oxfam Novib verzorgde de materialen voor de toiletten en KCDC deed de promotie onder de lokale bevolking. De lokale bevolking bouwde met de materialen en uitleg zelf het toilet in drie dagen.
Zowel Surendra en Fulsani houden nu zelf het toilet schoon en zorgen voor goede hygiëne. Zo zijn ze zich bewust van het nut van handen wassen met water en zeep na gebruik van het toilet. Ze vullen ook toilet benodigdheden zoals wc-reinigers, borstel en zeep regelmatig aan. “Ik weet nu dat goede hygiëne levens kan redden,” zegt Surendra, “en ik vraag iedereen die nog geen toilet heeft er een te bouwen.”

Bij de foto: Oxfam en partnermedewerkers bespreken het belang van de bouw van toiletten met Surendra Singh Tamang (links) in Nuwakot.
Foto: Meena Napit / Oxfam

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.