Nederland
helpt
Nepal

Grensblokkades tussen India en Nepal opgeheven

Na ruim 135 dagen zijn de grensblokkades tussen Nepal en India beëindigd. Door deze blokkades was in Nepal een ernstig tekort aan onder meer brandstof en medicijnen ontstaan en werden de noodhulp- en wederopbouwprogramma’s in de door de aardbeving getroffen gebieden ernstig belemmerd. Plan is opgelucht dat het transport van hulpgoederen voor Nepal weer doorgang kan vinden.
Via plannederland.nl

Protesten tegen de nieuwe Nepalese grondwet leidde afgelopen september tot blokkades van alle grensverbindingen met India. Duizenden vrachtwagens met goederen bestemd voor Nepal konden daardoor Nepal niet in.

Watervoorziening
“Het zal wel nog weken duren voordat de situatie weer is genormaliseerd en benzine, diesel en gas gewoon verkrijgbaar zijn”, laat Melle Brinkman, coördinator disaster risk management bij Plan Nederland vanuit Nepal weten. “De extreem hoge prijzen zullen nu ook weer normaliseren en de toevoer van goederen zal weer op gang komen. De aanvoer van goederen ging heel langzaam, ook van noodhulpgoederen. Materialen als pijpen voor waterprojecten bijvoorbeeld, lieten lang op zich wachten en nog maar een fractie van de bestelling is aangekomen. De pijpen zijn nodig voor het herstel van de watervoorziening, die door de aardbeving kapot zijn gegaan. Het openen van de grenzen heeft hopelijk meteen een positief effect op het bieden van hulp en op de wederopbouw in Nepal.”

Bron: plannederland.nl

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.