Samen in actie
voor Beiroet

Hartverwarmende reacties van bellers

Nederland belt massaal om te doneren voor Beiroet. Veel reacties zijn hartverwarmend: 

  • Een meisje wil haar zakgeld aan Beiroet geven. Ze vindt het zo zielig. Als gevraagd wordt naar haar rekeningnummer moet ze toch even haar vader geven. Ze is nog heel jong en heeft geen rekeningnummer.
  • Een oudere vrouw heeft haar zoon in Libanon zitten. Ze zit huilend aan de telefoon omdat het appartement beschadigd is. Het gaat gelukkig goed met hem. Het beangstigt haar dat hij dit heeft meegemaakt en dat hij daar nog zit. Daarom wil ze heel graag bijdragen!
  • Een mevrouw die belt is wees geworden door de watersnoodramp. Ze heeft zelf de verwoesting meegemaakt. Ze is daardoor erg geraakt omdat ze het kwijtraken van huis en haard zelf heeft meegemaakt. Ze voelt de plicht daardoor om te helpen.
  • Een oudere mevrouw heeft de oorlog meegemaakt. Ze kreeg in de oorlog schoenen van haar vader. De boodschap die hij haar gaf was duidelijk; hier moest ze het mee doen. Meer geld was er niet. Mevrouw kwam in de oorlog een meisje op straat tegen zonder schoenen. Ze gaf het meisje die van haar. Dat is ze haar hele leven blijven doen; mensen helpen die het minder hebben. Daarom is het voor haar vanzelfsprekend om vandaag te bellen en te doneren.

Geef nu button

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.