Samen in actie
voor Beiroet

Herstel van huizen en harten

Dankzij alle bijdragen van gevers aan de Giro555-actie voor Beiroet kon World Vision, een van de hulporganisaties achter Giro555, Jack helpen bij het herstellen van zijn huis. “De ramen zijn nu gerepareerd en momenteel vervangen de arbeiders twee deuren in mijn huis die volledig vernield waren”, zegt hij. “Ik ben erg dankbaar voor deze steun. Ik hoop dat de situatie beter wordt in ons land en dat mijn kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.”

Psychologische littekens
De explosie heeft niet alleen gebouwen beschadigd, het heeft ook psychologische littekens achtergelaten die misschien niet zo gemakkelijk genezen. World Vision heeft faciliteert daarom, ook mede dankzij de gevers aan Giro555, psychosociale hulp aan kinderen van 6 tot 17 jaar.

Anthony Germanos, projectmedewerker van World Vision, benadrukt het belang van deze hulp voor de kinderen. “De hulp, in de vorm van bijeenkomsten, is bedoeld om de kinderen die getroffen zijn door de explosie te helpen en te ondersteunen bij het overwinnen van het trauma dat ze hebben doorgemaakt”, zegt hij. “Ouders zijn heel blij met de bijeenkomsten en de aanpak die we hebben, ze merken dat het voor hun kinderen een middel is om te genezen en stress te verminderen.”

“Kinderen die de bijeenkomsten bijwonen, ontmoeten nieuwe vrienden, spelen en leren tegelijkertijd” zegt Anthony. Door het herstel van huizen en harten helpt World Vision de gezinnen die getroffen zijn door de explosie in Beiroet, zodat ze er sterker uitkomen.

[Foto’s: George Mghames – World Vision Lebanon]

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.