Nederland
helpt
Nepal

Herstel van kardemom droogovens in Nepal

In het Nepalese dorp Latu heeft de lokale partner ISARD, gesteund door ICCO en Kerk in Actie, twee zwaar beschadigde droogovens hersteld. Deze waren onbruikbaar geworden na de aardbevingen van afgelopen voorjaar. De lokale bevolking gebruikte deze ovens om kardemom te drogen.

Kardemom is een belangrijk gewas voor de inwoners van Latu. Dankzij de verkoop ervan kunnen ze voorzien in hun levensonderhoud. De kardemom gewassen moeten na de oogst meteen gedroogd worden om te voorkomen dat ze bederven.

Dankzij de twee herstelde droogovens, kunnen de dorpsbewoners binnenkort hun eerste oogst verwachten. “Zonder de droogovens hadden we kilometers moeten lopen om onze kardemom te kunnen drogen,” zegt Basanti Thami, een inwoner van Latu. “Als we andere droogovens hadden moeten gebruiken, dan zouden we daar veel voor moeten betalen. We zijn heel erg blij dat we nu onze oogst zelf optimaal kunnen benutten!”

Meer informatie is te vinden op de Engelstalige website van ICCO.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.