Het nieuwe geven: Giften op Giro555 binnen via uiteenlopende kanalen

 De tussenstand op Giro555 staat op 34,3 miljoen euro. Online overboekingen en donaties via de website Giro555.nl zorgen nog immer voor het leeuwendeel van deze donaties, maar nieuwe manieren van geven rukken op.

Microincasso

Voor het eerst was het op grote schaal mogelijk om geld te geven aan Giro555 via microincasso. Veel online winkels werken al met dit systeem, dat kleine betalingen met een paar simpele clicks mogelijk maakt. Snel en makkelijk voor hen die met mobieltje of tablet willen betalen.

Doneren via sms is ook mogelijk. Mensen met een prepaid telefoon kunnen drie euro per sms overmaken van hun beltegoed. De betaling gaat via de telefoonrekening, niet via de bankrekening. Hogere bedragen kunnen ook via sms worden gedoneerd maar worden dan via micro incasso met de bankrekening verrekend.

Tot nu toe hebben mensen via microincasso 21.000 euro overgemaakt.

Apps

Mensen die via een app willen doneren kunnen tijdens deze actie gebruik maken van twee apps. Myorder, een app die betalingen via smartphone voor veel bedrijvenorganisaties en webshops mogelijk maakt, stuurde een oproepje aan alle gebruikers om te doneren.

Een speciaal op goede doelen gerichte betaal-app, Whydonate, maakte ook donaties aan Giro555 mogelijk. Via beide apps is rond de 11.000 euro binnengekomen.

Rode knop van UPC

Abonnees van UPC konden op de nationale actiedag op 18 november ook doneren via de rode knop op de afstandsbediening van hun televisie. Met een druk op de rode knop kwamen zij in een betaalomgeving terecht waarmee zij geld konden overmaken.

Dit leverde rond de 63.000 euro op.

Veiling

Sommige mensen konden of wilden geen geld geven, maar stelden schilderijen of andere zaken ter beschikking die geveild konden worden. Zo is er via de veilingsite van Omroep Max al meer dan 51.000 euro opgehaald.

Nieuwe manieren om geld te doneren maakten het mogelijk voor iedereen om zich in te zetten voor Giro555, waar en wanneer en hoe zij maar willen.

Giro555 wordt geopend als een nationale inzameling is vereist voor een ramp. Mensen van alle leeftijden voelen zich geraakt en willen een bijdrage leveren. Giro555 wil hen in staat stellen te doneren op de manier waarop zij gewend zijn betalingen te doen. Doneren doen mensen vaak als zij de beelden van de ramp zien of een oproep horen. Zo riepen sommige artiesten tijdens hun optredens op tot actie. Mensen die zich daardoor geïnspireerd voelden konden direct mobiel geld geven.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.