Nederland
helpt
Sulawesi

Het verhaal achter de campagnefoto

Sinds dinsdag 2 oktober is deze foto het campagnebeeld van Nationale Actie die samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 zijn gestart voor de slachtoffers in Sulawesi. Wat is het verhaal achter deze campagnefoto en wat zijn de verhalen achter andere foto’s uit het rampgebied?

Op de campagnefoto zien we Indonesische hulpverleners die een 15-jarig meisje proberen te redden uit een overstroomd en ingestort huis in Palu, Indonesië. Het meisje op de foto, Nurul Istikhomah, was twee dagen lang onder water weggezakt. De foto is gemaakt op zondag 30 september, twee dagen na de aardbeving en tsunami. De foto is gemaakt door Arimacs Wilander, een fotojournalist uit Indonesië die snel ter plekke was.

Hulpverleners lopen door dikke lagen modder op zoek naar overlevenden. Hulpverlening wordt erg gehinderd door deze modderstromen,, en door veel puin en een tekort aan brandstof en elektriciteit.

Bewoners bergen slachtoffers die zijn overleden door de ramp. De autoriteiten in Indonesië zijn begonnen met massa-begrafenissen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami die het eiland Sulawesi hebben 

Klik hier voor meer foto’s van de ramp.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.