Nederland
helpt
Nepal

“Hoe moet ik nu zorgen voor mijn pasgeboren baby?”

Rita was net buiten om haar koe vast te binden toen de aarde begon te schudden. Ze dacht meteen aan haar kinderen en rende met spoed naar huis. Haar woning was helemaal ingestort.

 Ze hoorde haar baby krijsen toen ze bij de puinhoop, wat eerst haar huis was, aankwam. Samen met haar broer haalde ze haar zoontje onder het puin vandaan. Hij was ongedeerd. Haar vierjarige dochter had het helaas niet gered.

Er zijn meer dan tweehonderd mensen gestorven in Boruwa, het dorp waar Rita woont. Iedereen rouwt om overleden familieleden. Om te overleven gedragen de dorpelingen zich als één familie. Samen verzamelen ze voedsel, kleding en zorgen ze voor onderdak.

Ernstige zorgen

Momenteel woont Rita met haar pasgeboren zoontje in een kas. Ze eten alleen maar rijst, verder is er niets. Ook kan ze geen postnatale en medische zorg krijgen. Ze heeft geen idee hoe ze nu voor haar kindje moet zorgen. Mingwa is zwanger en maakt zich eveneens ernstige zorgen. “Ik ben zo bang om mijn kind ter wereld te brengen! We zijn alles kwijt. Ik heb geen kleren voor hem en geen eten”, zegt ze wanhopig.

CARE houdt zich bezig met de zwangere vrouwen en levert hulp waarmee bevallingen veilig kunnen verlopen. Ook deelt de organisatie geneesmiddelen, luiers en dekens uit. Op deze manier kunnen vrouwen als Rita en Mingwa geholpen worden.

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.