Nederland
helpt
Nepal

Huis tachtigjarige met voorrang gebouwd

De tachtigjarige Dawa Nanggang Tamang verloor zijn huis bij de aardbeving. Hij was bang dat hij niet in staat zou zijn z’n huis weer op te bouwen. Hij en zijn zeventigjarie vrouw hebben namelijk geen familie die hen kon helpen.

Een lokale partnerorganisatie van ICCO en Kerk in Actie zag de nood van het echtpaar en besloot hen op creatieve wijze te helpen bij de herbouw van hun huis. “We hielpen het gezin met een eerste bijdrage in de kosten,” aldus hulpverlener Mahesh Bhat. “De volgende stap was om metselaars te vinden die het huis konden bouwen.” Mede door de grote vraag en door migratie is het vinden van metselaars een uitdaging. “Wij hadden echter een project om mensen op te leiden tot metselaar. We hebben deze mensen in januari zeven dagen lang training gegeven in het dorp van Dawa en hen als onderdeel van de training de fundamenten en een deel van de muren van Dawa’s huis laten bouwen.” Dawa komt nu in aanmerking voor een tweede bijdrage voor het afbouwen van zijn huis, maar dat mag pas beschikbaar worden gesteld nadat de overheid de eerste bouwfase heeft goedgekeurd.  “Lokale metselaars hebben beloofd mijn huis direct verder te bouwen zodra ik daar het geld voor heb”, vertelt Dawa. Hij is blij dat hij zijn droom in vervulling gaat: een veilig huis om samen met zijn vrouw in te wonen.

 

Bij de foto: Dawa kijkt toe hoe metselaars zijn huis bouwen
Foto: Umesh Pokharel, LWF Nepal

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.