Verwoesting tyfoon groot

Meer dan 10.000 doden. Dat is de trieste telling tot op heden van de verwoesting die de tyfoon Haiyan aanrichtte in de Filipijnen. Volgens de Verenigde Naties  zijn 4,3 miljoen mensen slachtoffer van de schade die het natuurgeweld heeft veroorzaakt.

Zo’n 330.000 mensen verblijven in Filipijnse evacuatiecentra en meer dan 11.000 mensen hebben bij gastgezinnen een onderkomen gevonden. De stad Tacloban is ernstig getroffen en heeft geen water, eten en elektriciteit . Met veel dorpen en steden is nog steeds geen contact mogelijk.

De tyfoon is op weg naar het noorden van Vietnam. Daar zijn uit voorzorg honderdduizenden mensen geëvacueerd
De hulporganisaties verbonden aan de SHO hebben hulpverleners ter plaatse of teams met experts onderweg. Zij verlenen eerste hulp en inventariseren wat de situatie is en hoe ze het beste hulp kunnen inzetten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren 2 miljoen euro toegezegd voor de slachtoffers van de tyfoon.

Beeld: Rode Kruis

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.