Droogte Hoorn van Afrika

Hulp in vluchtelingenkamp Dadaab (Kenia)

Honger in de Hoorn van Afrika - Giro555Malia (2) zit op een bed in de ondervoedingskliniek, gesteund door SHO-deelnemer Stichting Vluchteling in Dadaab (Kenia). Ze weegt maar 6,2 kilo, en haar moeder Dunya maakt zich grote zorgen. Kort geleden verlieten ze met het hele gezin Somalië, op de vlucht voor het geweld en gebrek aan eten. Dokter Sirat helpt Malia met de noodvoeding die ze hier krijgt: eerst vloeibare voeding, en als het eten iets beter gaat de zakjes Plumpy’nut, een calorierijke pindapasta. “Als we er op tijd bij zijn kunnen we een ondervoed kind er zo binnen een paar weken weer redelijk bovenop helpen”, vertelt de arts.

Iedere dag worden er nieuwe kinderen opgenomen in de ondervoedingskliniek. Kinderen die ernstig ondervoed zijn, worden direct bij de medische screening in het kamp doorgestuurd naar de kliniek. Het aantal kinderen dat dagelijks wordt opgenomen nam de afgelopen weken drastisch toe. Voor niet alle kinderen komt de hulp op tijd.

Elke dag arriveren naar schatting 1.300 vluchtelingen in de vluchtelingenkampen in Dadaab, Kenia. Het aantal ondervoede kinderen is door de crisis sterk toegenomen. Stichting Vluchteling zorgt ervoor dat kinderen onder de vijf jaar noodvoeding krijgen en dat het programma tegen ondervoeding wordt uitgebreid met extra personeel en voedsel. Met deze steun worden kinderen zoals Malia behandeld voor ondervoeding.

Stichting Vluchteling breidt samen met haar lokale partners haar noodhulpactiviteiten in Oost-Afrika uit om de vele vluchtelingen in grote delen van Kenia, Ethiopië en Somalië te kunnen bereiken.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.