Samen in actie
voor Oekraïne

Hulp met actieopbrengst in volle gang

Al sinds het begin van het conflict in Oekraïne zijn de hulporganisaties achter Giro555 druk bezig met de hulpverlening aan de getroffen bevolking. Dit doen zij in Oekraïne zelf en ook aan vluchtelingen die de grens naar omliggende landen zijn overgestoken. Mede dankzij de opbrengst van de actie Samen in actie voor Oekraïne en de nog altijd binnenkomende donaties, kunnen de organisaties veel betekenen voor Oekraïners die onze hulp hard nodig hebben.

Zo heeft Cordaid, een deze elf organisaties, via twee lokale partnerorganisaties in Oekraïne direct vanaf het begin van de crisis zo’n 352.000 Oekraïners kunnen steunen met onderdak, voedsel, hygiëneproducten en medicijnen. World Vision heeft inmiddels bijna 48.000 mensen in Oekraïne, Roemenië en Moldavië bereikt met noodhulp. Via deze organisatie is ook al meer dan 8 ton aan voedselhulp, aangevuld met ziekenhuisbenodigdheden en hygiëneproducten, naar ziekenhuizen en lokale organisaties in de Oekraïense stad Tsjernivtsi gegaan. UNICEF heeft 50.000 kwetsbare gezinnen in Oekraine ondersteund met een geldelijke bijdrage, waarmee gezinnen zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben, zoals medicijnen, voedsel, hygiëneproducten en brandstof. Save the Children en PLAN International hebben in Polen en Roemenië, onder meer bij grote opvanglocaties, kindvriendelijke ruimte ingericht waar kinderen kunnen spelen en leren.

Wil je meer weten over de hulp die de organisaties mede dankzij jouw gift aan Giro555 kunnen bieden? Lees dan het uitgebreidere overzicht, geef je op voor de hulp-update en volg ons op social media.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.