Droogte Hoorn van Afrika

Hulp voor ondervoede kinderen en gezinnen in Zuid-Somalie

In Zuid-Somalië zijn 640.000 kinderen ondervoed: 1 op de 3 kinderen heeft te weinig te eten. Erger nog: 1 op de 5 kinderen in Zuid-Somalië is ernstig ondervoed. SHO-deelnemer UNICEF Nederland wil deze kinderen zo goed mogelijk helpen en in totaal 400.000 ondervoede kinderen bereiken (waarvan 200.000 ernstig ondervoed en 200.000 ondervoed).

Dat doet UNICEF door de verschillende bestaande projecten – op dit moment 526 in totaal – op te schalen. UNICEF zal meer (therapeutische) voeding verstrekken aan ondervoede kinderen en hun families. Daarnaast worden er nieuwe programma’s opgezet. Zo wil UNICEF 510.000 gezinnen bereiken met het uitdelen van voeding. Ook zullen 25.000 porties warm eten verstrekt worden aan vluchtelingen. Op dit moment worden er 150 mobiele teams opgezet om ondervoeding in de gemeenschap tegen te gaan. Hierdoor hoeven families niet weg te trekken uit hun eigen dorp.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.