Samen in actie
voor Beiroet

Hulporganisaties helpen bij herstel van huizen

Na de verwoestende explosie ligt een groot deel van Beiroet in puin. Ramen zijn met een enorme knal uit woningen geblazen en gebouwen zijn ingestort. Ruim 300.000 mensen, onder wie 80.000 kinderen, raakten dakloos omdat hun huizen onbewoonbaar werden. Een enorme klap voor de inwoners van de stad, die het toch al niet makkelijk hadden. 

Deuren en ramen vernietigd
Shirin Hussain (32) is een van deze mensen. De deuren en ramen van haar huis werden door de kracht van de explosie vernietigd. Ook Khadije (37) en haar zoon Ali (5) konden niet meer terug naar huis: de ramen waren er met kozijn en al uitgeslagen. 

Slachtoffers helpen
Met de opbrengst van de Giro555-actie voor Beiroet kunnen we de slachtoffers van de explosie helpen. Zo zet Cordaid, een van de elf hulporganisaties achter Giro555, mobiele medische klinieken in om gewonden te verzorgen, nu ziekenhuizen beschadigd of overvol zijn. Ook deelt de organisatie voedselpakketten uit en regelt tijdelijk onderdak. 

Puinruimen en huizen repareren
Daarnaast helpt Cordaid bij het ruimen van puin en bij de wederopbouw van de stad. Samen met lokale partners worden huizen gerepareerd; bouwvakkers herstellen ramen en deuren. Zo kunnen Shirin, Khadije en Ali hopelijk snel weer terug naar huis.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.