Help slachtoffers
aardbeving

Hulpverlener in Syrië vertelt: “De aardbeving heeft datgene vernietigd dat nog overeind stond”

Een ramp op een ramp. Zo voelt de aardbeving voor de mensen in Syrië. Want het land is al sinds 2011 in crisis door een aanhoudend conflict. En dan nu dit. “De aardbeving heeft datgene vernietigd dat nog overeind stond”, zegt hulpverlener Ahlam Alrasheed van World Vision. Zij is in Harem, één van de zwaarst getroffen gebieden in het land.

Geef nu

Harem ligt ongeveer een kilometer vanaf de Turkse grens. “De noden zijn ernstig”, vertelt Ahlan. “Ook omdat het winter is en dus heel erg koud. Bijna tachtig procent van de stad is vernietigd. Door het conflict in Syrië was de infrastructuur al zwak en waren veel gebouwen beschadigd.”

Schouder aan schouder
“Hulporganisaties staan klaar met hun support”, vervolgt Ahlan. “Sommigen zorgen voor onderdak, anderen voor eten en hulpgoederen, zoals matrassen, dekens en medicijnen. De ziekenhuizen draaien overuren. Die hebben dringend medische hulpmiddelen nodig om aan zoveel mogelijk mensen Eerste Hulp te kunnen verlenen.”

“Er is nog veel paniek onder de mensen”, sluit ze af. “Ze zijn bang geworden door deze plotselinge, onverwachte ramp. Maar mensen helpen elkaar. Iedereen staat schouder aan schouder.”

Actiedag
Woensdag 15 februari is de landelijke actiedag van Giro555. Die dag slaan publieke en commerciële media de handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De hele dag worden er vanuit Beeld & Geluid in Hilversum live tv- en radioprogramma’s gemaakt. Ook zit er een belpanel van bekende Nederlanders klaar om donaties aan te nemen. 

Geef nu

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.