Droogte Hoorn van Afrika

Hulpverlening Cordaid Mensen in Nood in Hoorn van Afrika [VIDEO]

Door de ergste droogte in 60 jaar lijden miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika halverwege 2011 honger. In sommige gebieden had het al een jaar niet of nauwelijks geregend. Oogsten mislukten op grote schaal, en voedselprijzen stegen drastisch, waardoor mensen niet meer zelfstandig in hun levensonderhoud konden voorzien.

Met een deel van het geld dat tijdens de SHO actie voor de Hoorn van Afrika is binnengekomen op giro 555 levert SHO-deelnemer Cordaid Mensen in Nood onder andere noodhulp aan de rondtrekkende veehouders en kleine boeren in het noorden van Kenia.

Daarnaast ondersteunt Cordaid Mensen in Nood bij het nemen van voorzorgsmaatregelen, zoals de aanleg van watervoorraden, om ervoor te zorgen dat mensen zich kunnen voorbereiden op nieuwe periodes van droogte en niet afhankelijk worden van noodhulp. Tijdens de noodsituatie in de zomer van 2011 blijken bewoners die zijn voorbereid op langdurige droogte, het zo’n drie maanden langer vol te houden zonder extra hulp van buitenaf.

Bekijk hier een video-verslag van de hulpverlening van Cordaid Mensen in Nood in de Hoorn van Afrika

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.