Help slachtoffers Syrië

Hulpverlening Kerk in Actie in Syrië, Jordanië en Libanon

SHO-deelnemer Kerk in Actie besteedt het geld dat zij ontvangen heeft voor de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog in Syrië, Jordanië en Libanon.

Het gaat om inkomsten uit de nog lopende Giro 555-actie Help Slachtoffers Syrië van de Samenwerkende Hulporganisaties en om inkomsten eerder verkregen van plaatselijke gemeenten en individuele giftgevers.

Kerk in Actie steunt in samenwerking met de ACT Alliance de hulpverlening die in Syrië door de Grieks Orthodoxe Kerk wordt uitgevoerd, alsmede in Libanon en de hulpverlening van Finn Church Aid in Jordanië. Dit zijn partnerorganisaties van Kerk in Actie. Door haar netwerk van partners is het voor Kerk in Actie mogelijk om de getroffen bevolking te bereiken.

In Syrië verblijven de vluchtelingen voor het geweld bij familie en vrienden of in geïmproviseerde schuilplaatsen in publieke gebouwen zoals scholen of ziekenhuizen. De vluchtelingen die Kerk in Actie in Jordanië en Libanon bijstaat, verblijven in vluchtelingenkampen, huren kamers of wonen tijdelijk in tenten.

Onder de vluchtelingen in Syrië, Jordanië en Libanon is er behoefte aan voedsel, drinkwater en eerste levensbehoeften. Buiten Syrië bestaat de hulp ook uit sanitaire voorzieningen, psychosociale hulp, onderwijs en voorlichting over hygiëne om de uitbraak van besmettelijke ziekten in de vluchtelingenkampen en daarbuiten te voorkomen. Deze hulp wordt door de ACT Alliance verstrekt.

U kunt bijdragen aan onze hulpverlening via giro 555.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.