Droogte Hoorn van Afrika

Hulpverlening Save the Children in Somalië en Ethiopië

SHO-deelnemer Save the Children biedt in de Hoorn van Afrika middels diverse programma’s hulp aan de getroffenen van de droogte. In Somalië zorgt de organisatie voor de aanschaf, transport en het uitdelen van een speciale pap gemaakt van maïs, soja en plantaardige olie. Voornamelijk ondervoede kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden met deze voedzame pap geholpen. Het programma wordt uitgevoerd in 5 districten van de Somalische regio Hiran.

In Ethiopië zorgt Save the Children ervoor dat 16 niet functionerende waterputten gerepareerd en onderhouden worden, zodat de bevolking in het betreffende gebied toegang heeft tot schoon drinkwater. Verder worden gezondheidswerkers getraind op het gebied van:

* herkennen en behandelen van mensen met ondervoedingsverschijnselen;
* supplementaire voeding;
* uitdragen van belangrijke boodschappen op het gebied van gezondheidszorg en voeding.

Tot slot zet de organisatie een mobiel team op om medische zorg en supplementaire voeding te geven.

Bekijk hier een video-verslag van de hulpverlening van Save the Children in de Hoorn van Afrika.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.