ICCO en Cordaid bundelen krachten en gaan verder onder naam Cordaid

ICCO

Per januari 2021 bundelen Cordaid en ICCO de krachten in één organisatie. Deze twee grote spelers in de Nederlandse hulp- en ontwikkelingssector namen beiden deel in de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties | Giro555.

De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Cordaid, met één hoofdkantoor in Den Haag. En blijft ook onder deze naam deel uit maken aan de Samenwerkende Hulporganisaties | Giro555.

De organisaties hebben hun netwerken, kennis en infrastructuur samengevoegd om de impact van hun werk in ontwikkelingslanden te vergroten. Cordaid en ICCO hebben een vergelijkbare achtergrond en vinden elkaar in gedeelde waarden en christelijke inspiratie.

Ook thematisch vullen Cordaid en ICCO elkaar aan. Cordaid richt zich op gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp, veiligheid en werk en inkomen. De expertise van ICCO bevindt zich vooral op het terrein van landbouw: het ondersteunen van kleine en middelgrote boeren bij de verduurzaming van hun landbouw, om banen te creëren en voedselzekerheid te vergroten.

Met deze integratie kan de nieuwe organisatie zich breder en effectief inzetten op het gebied van noodhulp en ontwikkelingssamenwerking.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.