Help slachtoffers Syrië

‘Ik mis thuis’

De tienjarige Amam woont sinds enkele maanden in het Za’atari vluchtelingenkamp in Jordanië. Amam droomt ervan om weer kleur en gras om zich heen te hebben. De kindvriendelijke speel- en leerplek van Save the Children brengt een beetje kleur in het leven van Aman. 

“Thuis in Syrië vond ik het heerlijk om met mijn blote voeten door het gras te lopen”, vertelt hij. “Dat kietelt zo lekker aan je voeten. Hier zijn alleen maar scherpe grijze steentjes en er is amper kleur om ons heen. Ik word daar zo verdrietig van. Alleen op deze speelplek zie ik kleur en kan ik op het zand lopen. Dan voel ik me weer een beetje thuis. Het is toch niet zo veel gevraagd om gewoon gras en kleur te willen?”

Beeld: Chris de Bode/Save the Children – juli 2013

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.