Nederland
helpt
Nepal

Ik raakte gewond

Sinds de aardbeving woont Kristi met haar familie in een tent in het centrum van Kathmandu. Ze moeten daar voorlopig blijven want hun huis is ingestort. De familie kon gelukkig op tijd naar buiten komen, maar Kristi raakte daarbij gewond.

“De meeste huizen in onze wijk zijn oud en gammel, dus er zijn er veel ingestort. Ons huis ook helaas. We konden gelukkig op tijd naar buiten komen, maar daarbij raakte ik gewond. Ik viel erg hard tijdens mijn vlucht en verwondde daarbij mijn linkerarm. Mijn oudere zus en mijn moeder brachten me naar het ziekenhuis. Ik was bang en bij elke trilling die ik voelde werd ik nog banger.

We hebben hier helemaal niets meer. Mijn moeder is teruggegaan naar de ruïnes van het huis om te kijken of er nog wat bezittingen liggen. Ze werkt als hulp in de huishouding, maar dat gezin is gevlucht dus ze heeft geen werk meer. We komen uit Dolakha in het oosten van Nepal. Zodra het kan gaan we terug.

*Naam veranderd om haar identiteit te beschermen

Foto en tekst: Save the Children

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.