Nederland
helpt
Nepal

“Ik was aan het zingen en dansen”

Sandhya uit Nepal was heel opgelucht toen ze hoorde dat haar familie veilig was. Alleen van haar kleine broertje hadden ze nog niets gehoord. De 13-jarige vertelt hoe het is om zo’n aardbeving mee te maken.

Hevige schokken van de aardbeving zorgden ervoor dat huizen instortten, mensen in paniek raakten en dat er doden en gewonden vielen in het dorp van Sandhya. Mensen kwamen vast te zitten in het puin. “Toen de aardbeving begon, was ik aan het zingen en dansen met mijn vriendinnen. Ik was buiten en mijn oom die blind is, was binnen. Mijn ouders waren aan het werk op de boerderij.

Plots voelden mijn vriendinnen en ik de grond trillen en zagen we huizen om ons heen instorten. Het was heel eng! Toen de grond stopte met trillen, rende ik mijn huis binnen om mijn oom te vinden. Gelukkig leefde hij nog.”

In paniek

De 9-jarige Sayan, het broertje van Sandhya, was met zijn vrienden aan het spelen in het veld, toen de aardbeving begon. Hij raakte totaal in paniek door de aardschokken. Door de schrik en het stof in de lucht kon hij zijn ouders niet vinden. De familie van Sayan trof hem na drie uur zoeken eindelijk aan. Zijn lichaam was kletsnat van het zweet en zijn gezicht was bedekt met tranen. Maar hij leefde nog!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.