Droogte Hoorn van Afrika

In memoriam: Elaar Tipen

Begin juli werd de 1-jarige Elaar Tipen wereldnieuws toen beelden van het jongetje de nood in de Hoorn van Afrika een gezicht gaven. Het gehuil van de extreem ondervoede en uitgeputte Elaar geboren in de regio Turkana, in het noordwesten van Kenia, ging door merg en been. Hij is te zien in het tv-spotje van Giro 555. Even ging het beter met het veertien maanden oude jongetje, maar uiteindelijk bleek hij toch te ernstig verzwakt. Op 18 juli stierf Elaar Tipen aan de gevolgen van ondervoeding en diarree. Dave Toycen, directeur van World Vision Canada staat stil bij de situatie: “Elaar’s dood is helemaal schrijnend omdat nog eens duizenden families in de Hoorn van Afrika zich in een soortgelijke situatie bevinden. Toch gaan we de enorme uitdaging aan om duizenden kinderen, die op de rand van honger en dood leven, te helpen. Met uw financiële steun is dit haalbaar. Uw gift is daadwerkelijk van levensbelang.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.