Samen in actie
voor noodhulp

India, Nepal, Bangladesh en Pakistan in acute nood door corona

Organisaties achter Giro555 helpen op allerlei manieren

In India rijst het aantal coronabesmettingen tot recordhoogten en ook de buurlanden Nepal, Bangladesh en Pakistan hebben hun grip op de situatie verloren. 

De stroom patiënten die ziekenhuizen in de getroffen landen te verwerken krijgen is zo groot, dat lang niet meer alle zieken levensreddende zorg kunnen krijgen. Dat is terug te zien in de sterftecijfers; zo is het aantal overlijdensgevallen door corona in India hoger dan waar ook ter wereld. Aangezien het aantal gevaccineerde mensen in India en de buurlanden nog altijd laag is, is er voorlopig geen licht aan het einde van de tunnel.

Het aantal overlijdensgevallen door corona is in India hoger dan waar ook ter wereld.

De organisaties achter Giro555 zetten alles op alles om de inwoners van India, Nepal, Bangladesh en Pakistan te helpen. Deze hulp bestaat uit:

  • Medische apparatuur (zoals zuurstofapparaten) en medicijnen
  • Beschermende kleding (mondkapjes en pakken) voor zorgverleners
  • Coronatests
  • Het inenten van de bevolking met coronavaccins
  • Voorlichting aan de bevolking over het voorkomen van coronabesmettingen
  • Schoon water en zeep

De coronacrisis drukt zwaar op iedereen, ook op de niet-zieken. Zij raken bijvoorbeeld hun werk kwijt en vervallen in (nog grotere) armoede. Dat heeft ernstige gevolgen voor kinderen, want het wegvallen van inkomsten werkt bijvoorbeeld kinderarbeid en kindhuwelijken in de hand. Vandaar dat de organisaties ook zorgen voor:

  • Financiële ondersteuning, voedsel en medicijnen voor kwetsbare families
  • Hulp aan ondervoede kinderen
  • Onderwijs op afstand, zodat kinderen kunnen blijven leren
  • Psychosociale zorg en bescherming

Giro555 houdt de situatie in deze, maar ook in andere landen in bijvoorbeeld Azië en Afrika, nauwlettend in de gaten. De hulporganisaties achter Giro555 zetten alles op alles om hulp te bieden. Hieronder ziet u links naar pagina’s met meer informatie over hun coronasteun in het algemeen en/of hun hulp in India en de buurlanden in het bijzonder.

Hoe de organisaties achter Giro555 helpen:

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.