Nederland
helpt
Nepal

De ramp

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door de zwaarste aardbeving in het land in 80 jaar. Duizenden mensen verloren het leven, miljoenen mensen verloren hun huis en bron van inkomen. Op dinsdagochtend 12 mei werd Nepal door een tweede zware aardbeving getroffen. Door deze beving vielen opnieuw doden en vele gewonden.  Een grote klap voor de al zwaar getroffen bevolking van Nepal, waardoor de hulpoperatie verder opgeschaald moest worden.

Hulporganisaties zetten alles op alles om te zorgen dat de slachtoffers van de aardbevingen tijdelijk onderdak, eten en schoon drinkwater hebben en dat er geen besmettelijke ziektes uitbreken. Lees hier welke hulp geboden is met geld van Giro555.

Foto's

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.