Jane (12): “Ik hoop dat we snel hulp krijgen van andere landen”

Jane (12), is de oudste van vijf kinderen. Ze woont bij de zee. Op het moment van de tyfoon besloten Jane en haar broers en zussen om niet naar het evacuatiecentrum te gaan. Ze gingen naar hun neven in een nabijgelegen dorp. De rest van de familie ging wel naar een evacuatiecentrum in een nabijgelegen basisschool.

“Ik was zo bang omdat het huis van mijn neef werd geraakt door een mangoboom. We moesten ons verplaatsen naar de tweede verdieping om de overstroming te vermijden.

Toen we op de tweede verdieping waren, begonnen de ramen te schudden. Mijn vader vroeg ons om op de tafel te gaan zitten. De wind werd steeds heviger en heviger waardoor het dak van het huis afwaaide. We hadden het zo koud en konden alleen maar huilen.

Nadat het water een beetje was gezakt probeerden we te zwemmen. We gingen naar het evacuatiecentrum waar de rest van onze familie al was. Ons huis en de basisschool zijn inmiddels volledig verwoest dus we moesten ons verplaatsen naar de Astrodome. Dit was de eerste keer in tijden van de tyfoon dat we iets konden eten. We kunnen nergens slapen omdat het overal erg stinkt en mijn neefjes veel huilen.

We weten niet hoe we de komende dagen aan eten moeten komen. Ik hoop dat we snel hulp krijgen van andere landen omdat niemand ons tot nu toe heeft proberen te helpen.”

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.