Stop de ebola-ramp

Jelte van Wieren, hoofd noodhulp BuZa, bezoekt actieteam

“Het is telkens weer een prachtig beeld: hoe de Samenwerkende Hulporganisaties en heel Nederland zich weer inzetten tijdens een ramp”, zei van Wieren. Hij is het hoofd van Humanitaire Hulp en Wederopbouw bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en van de speciale Nederlandse ebola-werkgroep.

“Wij werken samen met de hulporganisaties achter Giro555 om in de getroffen gebieden kwalitatief goede hulp te verlenen, in dit geval met het marineschip de Karel Doorman.”

Foto: Jelte van Wieren en Jan Bouke Wijbrandi (directeur van UNICEF Nederland) bezoeken het actieteam in Beeld en Geluid.  

De ebola-werkgroep, de Ebola Task Force, faciliteert de coördinatie van alle activiteiten rondom de Nederlandse inzet tegen de ebola-ramp.  De werkgroep onderhoudt het contact met de Verenigde Naties en de speciale ebola-gezant Hans Docter. Docter staat in continue contact met overheden, internationale- en lokale organisaties in het ebola-rampgebied.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.