Jennifer: “Ik rende heen en weer met mijn baby in mijn armen”

Jennifer (20) en haar drie maanden oude baby Ferjean wonen op het kleine eiland Bayas bij Estancia, in de buurt van het eiland Panay. Ze was in haar huis toen de tyfoon toesloeg en ontsnapte aan de dood. Een mangoboom waaide om en viel op de achterkant van het huis, vlak naast Jennifer en haar baby.

Haar man probeerde ondertussen de vissersboot te redden waaraan hij en de eigenaar van de boot aan het werken waren, maar tevergeefs. Zowel boot als netten gingen verloren. Hij overleefde de ramp.

De familie woont nu in een zelfgebouwde hut.

Jennifer vertelt: “Toen de mangoboom ons huis raakte vluchtte ik naar buiten. Ik was wanhopig. Ik rende heen en weer met mijn pasgeboren kind in mijn armen, ik wist niet waarheen en was voortdurend bang dat we rondvliegende stukken metalen dakplaten tegen ons hoofd zouden krijgen. En er vielen telkens bomen om.

Ons huis is volledig verwoest en de boot, onze enige bron van inkomsten, is weg. We begonnen ons zorgen te maken, we hebben een klein kind om voor te zorgen.

We kregen van Save the Children een paar dekens. Daar zijn we erg blij mee, we hebben zelf niet genoeg dekens. En het muskietennet en de mat om op te slapen komen ook goed van pas. We zijn vooral erg blij met de keukenspullen want we zijn al onze keukenspullen kwijtgeraakt.”

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.