Help slachtoffers Syrië

Kan Amina toch nog arts worden?

De 18 jarige Amina* groeit op in Damascus en is een van de betere leerlingen op haar middelbare school. Ze zet alles op alles om goede cijfers te halen, want ze wil niets liever dan geneeskunde studeren. Wanneer het conflict in Syrië echter escaleert en de scholiere met haar ouders naar Irak moet vluchten, spat die droom uiteen. Amina woont nu in het Domiz vluchtelingenkamp, waar geen enkele vorm van middelbaar onderwijs is. Met steun van Stichting Vluchteling wordt in het kamp een middelbare school gebouwd. Hier kan Amina haar opleiding vervolgen. Inmiddels koestert ze weer een sprankje hoop, dat ze ooit toch arts zalzijn.

*Niet haar eigen naam

<Fotocredit>
Foto: Foto: International Rescue Committee

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.