Droogte Hoorn van Afrika

Kenianen zamelen in paar dagen half miljoen euro in

‘Kenianen 4 Kenia’ is gestart met een initiatief om geld in te zamelen voor de crisis in Kenia, Somalië en Ethiopië. Met sociale media en mobiele telefoons is binnen een paar dagen € 500.000 ingezameld. NaiLab voert de online campagne uit.

Het initiatief werd gelanceerd door de Safaricom Foundation in samenwerking met de Kenya Commercial Bank. Kenianen kunnen landgenoten die hulp nodig hebben als gevolg van de droogte met hun mobiel zonder kosten een donatie storten.

Op de dag van de lancering van de actie, voerde Sam Gichuru (Manager NaiLab) een online discussie over de manier waarop de online community mee kan doen. Ideeën werden meteen online en offline geplaatst. NaiLab creëerde in zes uur een Facebook-pagina en binnen vijf uur had de pagina meer dan 3.000 ‘vind ik leuks’.

http://www.safaricomfoundation.org/kenyans4kenya

Bron: 1% Club
Foto: Wikipedia Commons

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.