Samen in actie
voor Beiroet

Khalil schenkt weer koffie

Het verhaal van Khalil en anderen in beeld en tekst

Tahan Coffee is een koffiewinkel annex supermarkt in Beiroet die al meer dan 20 jaar bestaat. De winkel is zo klein dat je er met moeite naar binnen kunt lopen. Ondanks het kleine formaat heeft de winkel veel vaste klanten die langskomen voor hun dagelijkse verse koffie. Tijdens de explosie was eigenaar Khalil in zijn winkeltje: “Ik stond hier met een klant en plotseling hoorden we een harde knal. Direct daarna viel ik tegen de achterkant van mijn winkel aan. Eerst dacht ik dat ik geduwd was door mijn klant. Daarna volgende de tweede explosie en alles wat in de winkel stond viel op de grond en was kapot”. De hele winkel was vernield en de koffiemachine, de reden waarom Khalil zoveel vaste klanten had, was kapot. Voor Khalil en zijn familie was het winkeltje de belangrijkste bron van inkomsten en ze hadden het al niet ruim door de economisch crisis. “Ik heb twee dochters en beiden studeren op dit moment. Ik heb nooit zo’n moeilijke periode gehad. Als mijn dochters nieuwe kleding nodig hebben, kan ik ze geen geld geven.”

World Vision, een van de organisaties achter Giro555, ondersteunt met Giro555-geld kleine bedrijven, zoals de koffiewinkel van Khalil, met een cashvoucher om de schade na de ramp te herstellen en weer genoeg te verdienen om voor hun families te zorgen. Met dit bedrag heeft Kahlil zijn koffiemachine kunnen repareren, wat zijn belangrijkste bron van inkomsten is en andere noodzakelijke items kunnen vervangen in zijn winkel. De 53-jarige Khalil is dankbaar voor deze ondersteuning. “Ik heb nog nooit hulp nodig gehad, maar na deze ramp was het leven erg moeilijk en had ik hulp nodig.”

Ook Noor, Samira, Nazarat en vele anderen kregen hulp

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.