Stop de ebola-ramp

Kick-off actieweek in Rotterdam en Bilthoven

De Nationale Actieweek Giro555 zaterdag 22 november van start in Rotterdam en Bilthoven en op vele andere plaatsen in Nederland. In het Excelsior stadion in Rotterdam spelen Bekende Nederlanders Hugo Borst, Evgeniy Levchenko, Rob Geus, Quintis Ristie (keeper), Sander de Kramer, Sasha Visser tegen in Nederland woonachtige Sierra Leoners onder leiding van de huidige bondcoach van Sierra Leone Atto Menash.

De wedstrijd is inmiddels aangekondigd via een radio station voor Sierra Leoners in Nederland.
Adres: Stadion Woudestein, Honingerdijk 110, 3062 NX Rotterdam
Ontvangst: vanaf 11.15 uur aftrap: 12.00 uur

Tussen 11.30 en 12.30 uur gaan meiden van de hockeyclub SCHC Bilthoven cupcakes verkopen voor 1 euro. Actievoorzitter Henri van Eeghen en de minister van handel en industrie van Liberia Axel Abby zijn erbij om de meiden te helpen.
Adres: Hockeyclub SCHC, Kees Boekelaan 1, Bilthoven
Voor de media: van harte uitgenodigd om 11.30 uur

Bij het actieteam zijn tientallen acties aangemeld:


Deelnemers van de Ebola Color Challenge. Foto: Facebook Ebola Color Challenge

  • OBS de Horizon in Asten werd uitgedaagd voor de Ice Bucket Challenge, maar de kinderen van de school wilden liever iets anders doen. Om aandacht te vragen voor de ziekte ebola, bedachten ze de Ebola Color Challenge. Zij riepen op facebook andere basisscholen op kleurige acties te bedenken en er foto’s en video’s van te maken.
  • SBO Het Palet en de Montessorischool uit Weert, Basisschool de Ranonkel in Someren en Sjtadssjool Sittard namen de uitdaging al aan.
  • De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie roepen hun leden op om dit weekend geld in te zamelen voor Giro 555. Bijvoorbeeld door sponsortoernooien te organiseren, de kantineopbrengst te schenken of jeugdteams in actie te laten komen met auto’s wassen, flessen inzamelen etc. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten deed een oproep aan gemeenten inzamelingsacties te stimuleren.
  • Leerlingen van groep 8 van KBS De Springplank in Amsterdam gaan alle klassen langs en vertellen over hun actie: ´Stop de ebola-ramp´. Zij vragen leerlingen en ouders lege statiegeldflessen in te leveren op school. Van het geld dat dat oplevert kopen de leerlingen van groep 8 ingrediënten en gaan ze koken en bakken. Vervolgens gaan ze hun hapjes verkopen.
  • Vodafone en Waka Waka gaan samen zorgen voor mobiele telefoons en Solar Chargers voor een van de hulpprogramma’s in de door ebola getroffen gebieden. SHO plaatste vandaag een oproep op de website voor hulpgoederen als vervoersmiddelen, medische benodigdheden en communicatiemiddelen. Vodafone heeft toegezegd zoveel mogelijk mobiele telefoons te leveren en kocht daarvoor meteen 100 Mobile Solar Chargers in bij Waka Waka. Die besloten zelf dan ook 900 chargers beschikbaar te stellen. Met de mobiele telefoons wordt contact tussen getroffen families beter mogelijk en kunnen hulpverleners voorlichtingscampagnes via sms inzetten.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe Nederland afgelopen weken in actie is gekomen. De telefoon op het actiecentrum van Giro555 staat roodgloeiend waardoor we alle mensen die bellen om hun acties aan te melden niet altijd te woord kunnen staan” zegt Henri van Eeghen, Actievoorzitter Giro555.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.