Nederland
helpt
Sulawesi

Kinderen in actie voor Sulawesi

Nog steeds komen kinderen in actie om geld in te zamelen voor Sulawesi. Zo startten Bodine en Evi, twee leerlingen uit groep 8b van de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan de Amstel, een initiatief om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami. Zij maakten posters voor op de deuren van de klaslokalen en zijn langs de klassen gegaan om hun actie uit te leggen. Zij hebben ruim een week gecollecteerd bij de school en zo €555,- opgehaald.

Leerlingen van basisschool Toermalijn in Wormerveer houden tussen 1 november en 14 december een heitje-voor-een-karweitje-actie voor Sulawesi. Zij doen klusjes, verzorgen optredens en halen geld op om mensen in Sulawesi te helpen. De kinderen zijn via lessen en activiteiten in de klas ervan bewust gemaakt dat de ramp mensen in Sulawesi in nood heeft gebracht, welke hulp nodig is en dat zij via Giro555 kunnen helpen! Begin januari zal de opbrengst van de actie overhandigd worden aan een ambassadeur van Giro555.

[Foto: Bodine en Evi uit Oudekerk aan de Amstel reiken een cheque uit aan een medewerker van Giro555. De foto is met toestemming van de ouders geplaatst].
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.