Help slachtoffers Filipijnen

Kinderen kwetsbaar

Onder de slachtoffers van de tyfoon zijn tenminste 4,4 miljoen kinderen, die iedere dag zwakker worden. Kinderen zijn kwetsbaar door gebrek aan water, voedsel en medische zorg. Ook psychisch hebben zij het zwaar te verduren.

Kinderbescherming is daarom een speerpunt van UNICEF, Save the Children en Terre des Hommes en de lokale partners met wie zij werken. Een voorbeeld hiervan is extra controle op havens en vliegvelden om ervoor te zorgen dat kinderen niet mee genomen worden door vreemden.

De complete chaos die tyfoon Haiyan heeft achtergelaten heeft grote gevolgen voor de bevolking van de Filipijnen. Het noodweer houdt aan en met meer dan 600.000 verwoeste huizen hebben mensen nauwelijks bescherming tegen het natuurgeweld.

Deze tyfoon is niet de eerste natuurramp die de Filipijnen raakt. De archipel ligt vaker onder vuur van moeder natuur. In oktober vond een aardbeving van 7.2 op de schaal van Richter plaats. En vanwege de armoede op de Filipijnen was een derde van de kinderen al voor de tyfoon ondervoed. Dit maakt hen extra kwetsbaar voor ziektes. Deze mensen hebben dus snel en veel hulp nodig.

Doneer op giro555.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.