Droogte Hoorn van Afrika

Urker Geke’s Tiental samen met Marco Bakker in actie

Kinderzangschool in actie voor Giro555Op zaterdag 10 september gaat Stichting Geke’s Tiental o.l.v. Geke van der
Sloot uit Urk een DVD opnemen rondom het thema ‘Niemand leeft alleen maar voor zichzelf!’ De opbrengst van de DVD, die op 1 oktober uitkomt, gaat naar de Hoorn van Afrika.

Samen met de bariton Marco Bakker en de musicus Benny Ludemann zingen Geke en haar leerlingen tien liederen in. Geke van der Sloot is ambassadeur van de Urker stichting Ethiopië/Eritrea en komt vanwege die functie in actie.

Geke vertelt verder waarom zij zich hier voor inzet: ’Er worden wel tien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika bedreigd door een hongersnood. Behandel je medemens altijd zoals je zelf behandeld wilt worden als je zelf in zo`n situatie terecht komt.’

Met de actie hoopt Geke samen met de kinderen door giften en de verkoop van de DVD een bedrag van 10.000 euro bij elkaar te zingen. De DVD wordt op 1 oktober gepresenteerd. Deze zal worden verkocht o.a. via de Urker middenstand en via de Landelijke werkgroepen van de stichting Ethiopië/Eritrea.

Voor meer info over Kinderzangschool Geke’s Tiental: zie www.gekestiental.nl.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.