Nederland
helpt
Sulawesi

Kom in actie voor Sulawesi

Steeds meer Nederlanders door het hele land zetten acties op om de slachtoffers in Sulawesi te helpen. Kom ook in actie en laat Nederland nu weten wat jij doet via inactievoor555.nl.

Je kunt op verschillende manieren in actie komen. Op inactievoor555.nl staan diverse tips. Zo kun je de oogst uit je moestuin verkopen en het geld doneren aan de slachtoffers van Sulawesi. Maar denk ook aan een etentje voor familie of vrienden organiseren, cupcakes bakken en lege flessen inzamelen.

Wat wordt er al georganiseerd? Een aantal acties uitgelicht.

  • Studenten uit Wageningen hebben een benefietactie georganiseerd en daarbij een een Indische maaltijd gekookt.
  • Het Stadslyceum in Groningen organiseert op vrijdag 12 oktober met de leerlingen een Sleepinn.
  • Rabobank Den Haag heeft aangekondigd alle donaties van medewerkers aan Giro555 te verdubbelen.
  • De Protestantse Kerk in Nederland vormt aanstaande zondag het grootste koor van Nederland door voor of na de kerkdienst de Psalm ‘Uit diepten van ellende’ te zingen. Iedereen die meezingt doneert 1 euro.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.