Droogte Hoorn van Afrika

Kom in actie: zamel in, verbouw je facebook, hang een poster op…

De nationale actieweek voor de Hoorn van Afrika komt eraan. In de week van 1 t/m 7 augustus roepen we heel Nederland op om in actie te komen.

Op onze website staan verschillende hulpmiddelen waarmee u zelf aandacht kunt vragen en zelf geld kunt inzamelen voor hulp aan de Hoorn van Afrika. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht, filmavond, sponsorloop of rommelmarkt.

Jetske Tammeling is 1 van die mensen die in actie willen komen. Zij heeft onder haar vrienden een ‘kettingmail’ verstuurd met de naam ‘Ketting tegen honger’. Want stel je eens voor: 10 mensen storten 5 euro:, dat levert al 50 euro op. 50 x 5 is al 250,- en 100 x 5= 500 euro. Via Twitter is er een speciale hashtag ontwikkeld #kettingtegenhonger, waarin iedereen kan bijhouden en reageren op de kettingmail.

Laat ons weten welke leuke acties u organiseert, via [email protected]

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.