Help slachtoffers Syrië

Langs de Leeuw wijdt uitzending aan Syrische slachtoffers

De uitzending van Langs de Leeuw op zaterdag 25 mei a.s. staat geheel in het teken van de Giro 555-actie voor Syrische slachtoffers. Met dan nog 10 dagen te gaan tot de sluiting van de nationale actie wil Paul de Leeuw zoveel mogelijk mensen bewegen geld te geven voor noodhulp aan de slachtoffers van de burgeroorlog via Giro555.

Een reis naar het vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië vorige week inspireerde Paul de Leeuw om de actie nog meer kracht bij te zetten. In de uitzending zaterdag zijn reportages te zien die Paul de Leeuw maakte in Jordanië. Daarnaast ontvangt hij onder andere Guus Meeuwis, Hans Klok, Tineke Schouten, Henk Schiffmacher en Wouke van Scherrenburg.

Deze week maakten de Verenigde Naties bekend dat de officiële cijfers van het aantal slachtoffers van de burgeroorlog opnieuw zijn bijgesteld. Inmiddels zijn er 8,3 miljoen slachtoffers, 38% van de totale bevolking. De VN spreekt van een ‘humanitaire catastrofe’. De Samenwerkende Hulporganisaties voeren een nationale actie voor de slachtoffers. Met giften van mensen in Nederland bieden zij medische hulp, psychische opvang, eten en drinken voor Syrische slachtoffers.

“Het is fantastisch dat Paul de Leeuw en zijn redactie zich zo hard inzetten voor Syrische slachtoffers. En dat zij daarmee BN-ers en vele mensen in Nederland weten te bewegen”, aldus Jan Bouke Wijbrandi, SHO-actievoorzitter.

Zaterdag 1 juni, de laatste uitzending van Langs de Leeuw, maken de Samenwerkende Hulporganisaties bekend hoeveel geld De Leeuw met zijn inzet heeft opgehaald. De teller van de Giro 555-actie voor Syrische slachtoffers staat op dit moment op 4,5 miljoen euro.

Kijk Langs de Leeuw op zaterdag 25 mei om 20.25 uur op Nederland 1.

Bekijk de aankondiging van Paul de Leeuw en doe mee aan de speciale veiling van Langs de Leeuw.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.