Droogte Hoorn van Afrika

Layla en Zam Zam, drie maanden na hun vlucht uit Mogadishu

Dit is Layla slechts 24 jaar oud en moeder van vijf kinderen en zwangere van de zesde. Zij vluchtte 3 maanden geleden uit Mogadishu, Somalie. Op de onderste foto ziet u haar jongste kind, de 18 maanden oude Zam Zam. Hij was zwaar ondervoed toen hij half augustus in het vluchtelingenkamp kwam. World Vision medewerkers ontmoette haar hier tussen de duizenden vluchtelingen en hebben Layla en Zam Zam geholpen. Zam Zam kreeg zakjes voedzame Plumpy’nut, die World Vision gebruikt om acute ondervoeding bij kinderen te bestrijden.

Deze foto onder foto is óók Layla met Zam Zam, ruim een maand nadat ze hulp kregen van World Vision. Het is een wereld van verschil. De prachtige, heldere ogen van Zam Zam kijken je aan. Layla vertelt dat nadat ze Zam Zam de Plumpy’nut elke ochtend had gegeven, hij meer energie heeft. Een leven is gered.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.