Help slachtoffers Syrië

Leerlingen OBS De Oversteek halen met Bizzmarkt geld op voor Giro555

Vier groepen 8 van OBS De Oversteek hebben de afgelopen paar weken met veel plezier, inzet en enthousiasme gewerkt aan het project BizWorld. Het goede doel waar de groepen 8 voor hebben gekozen is Giro555 en tijdens de markt is hier €1053,49 voor opgehaald!

In het kader van dit project zijn alle groepen 8 van OBS De Oversteek verdeeld in bedrijven, die vriendschapsbandjes mochten maken en deze tijdens hun Big Sale mochten verkopen. Ook kregen de groepen 8 van hun zakelijk begeleider uitleg en begeleiding bij verschillende aspecten uit het bedrijfsleven zoals sollicitatie, presentatie, aandelen, marketing, leningen e.d. De groep met de grootste winst won uiteindelijk het spel BizWorld.

Daarnaast hebben we er vanwege het grote enthousiasme van de kinderen voor gekozen om het project BizWorld uit te breiden met de Bizzmarkt! Dit is een markt, waarbij de groepen 8 in dezelfde bedrijfjes als bij BizWorld zoveel mogelijk winst hebben proberen te maken voor een goed doel.

Dit hebben zij bereikt door diensten aan te bieden (nagels lakken, schminken, haren vlechten, etc.), producten te verkopen (handgemaakte gebruiksartikelen) en entertainment te verzorgen (muziek, dansclinic, spelletjes etc.). Daarnaast kon je ook terecht bij restaurantjes voor Griekse hapjes en heerlijke cupcakes!

Het goede doel waar de groepen 8 voor hebben gekozen is Giro555 en tijdens de markt is hier €1053,49 voor opgehaald! Tijdens de bekendmaking in de theaterzaal van dit geweldige bedrag waren ook een medewerker van Giro555 en een medewerker van UNICEF Nijmegen aanwezig, die vertelden waar het geld besteed zal worden.

Met een luid applaus voor elkaar, het overhandigen van de cheque en de wave hebben de leerlingen dit project met een mooi resultaat afgesloten. Wij danken alle leerlingen van OBS De Oversteek voor hun geweldige inzet voor  de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.