Samen in actie
voor Beiroet

Liveblog Actiedag

De Actiedag is afgelopen. De eindstand voor de Actiedag is €11.451.558 !

Wat een fantastisch resultaat! Dank aan iedereen die gedoneerd heeft.Doneren kan natuurlijk ook nog ook ná de Actiedag

Ook na de Actiedag kun je blijven doneren, want voor hulp aan Beiroet is heel veel geld nodig:

Geef nu button


Nederland belt massaal

Nederland belt massaal om te doneren voor Beiroet. Veel reacties zijn hartverwarmend!

Tussenstand einde middag: 6,5 miljoen euro
14 augustus 18.00 uur

Er is inmiddels meer dan 6,5 miljoen euro opgehaald! “Nu al een fantastisch bedrag,” zegt Giro555-actievoorzitter Garance Reus-Deelder. “Laten we de laatste uren ook nog alles op alles zetten, zodat we zoveel mogelijk mensen in Beiroet kunnen helpen.” Het actiecentrum is nog tot middernacht te volgen. Om 19.00 uur is er een speciale uitzending van de talkshow Op1, waar onder andere minister Sigrid Kaag, actievoorzitter Garance Reus en voormalig Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn aanschuiven.

Help mee dit bedrag nog hoger te maken voor de mensen in Beiroet en doneer nu!

Geef nu button

Minister-president Mark Rutte steunt Giro555

Op Twitter sprak minister-president Mark Rutte zijn steun uit voor de Nationale Actiedag en riep hij de rest van het land op hetzelfde te doen. “We moeten er nu zijn voor de mensen in Libanon. Dat doen we natuurlijk als kabinet, maar ook met zijn allen, als land. Laten we schouder aan schouder staan voor de slachtoffers van #Beiroet, zodat er hoop is na de wanhoop.”, aldus de minister-president.

Ook minister Sigrid Kaag uit steun voor Giro555

Naast de minister-president heeft ook minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag haar steun betuigd voor Giro555. “Nu is de tijd dat wij iets terug kunnen doen”, zegt ze in een videobericht.

Onze bus in Bussum met Natasja Froger!

Onze bus reed door Bussum met presentatrice Natasja Froger, waar zij sprak over de Nationale Actiedag met onder andere RTL Boulevard en het AD. De bus trok veel bekijks en iedereen reageerde positief op de actie! In het centrum van Bussum hebben onze straatwervers zo veel mogelijk mensen opgeroepen om te doneren.

Tussenstand ruim 5,7 miljoen euro!
14 Augustus 13.15 uur

De Actiedag is in volle gang en heeft nu al 5.716.868 euro opgebracht voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet! De bijdragen van betrokken Nederlanders en bedrijven wordt geïnvesteerd in noodhulp. Presentatrice Irene Moors gaf vanmorgen in Hilversum het startschot van de actie: “Het was hartverwarmend te horen hoe de mensen in Nederland reageren en bereid zijn te geven, ook al is het maar een beetje,” zegt Moors. 

Geef ook voor de inwoners van Beiroet:

Geef nu button

De impact van een ramp in stedelijk gebied
14 Augustus 11.00 uur

Een van de kenmerken van steden is dat ze dichtbevolkt zijn. Hierdoor heeft de ramp in Beiroet heel veel slachtoffers gemaakt en grote schade aangericht. Dit maakt hulpverlening in dit gebied extra uitdagend. Lees meer.

Nederlandse bedrijven in actie voor Beiroet
13 augustus, 06.00 uur

Steeds meer bedrijven komen in actie voor de slachtoffers van de enorme explosie in Beiroet. De hulporganisaties achter Giro555 zijn heel dankbaar voor de financiële steun en gratis diensten.

Bekende Nederlanders steunen massaal de actie
13 augustus 20.00 uur

Op vrijdag 14 augustus zullen verschillende bekende Nederlanders de Nationale Actiedag steunen. Ze zetten zich allemaal in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet. Lees meer.

Vijf vragen over de Nationale Actiedag op 14 augustus
13 augustus, 16.30 uur.

Op vrijdag 14 augustus zamelen we tijdens de Nationale Actiedag zoveel mogelijk geld in voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Met o.a. een livestream via Facebook en een gele actiebus! We geven antwoord op vijf vragen over deze Actiedag!

Tussenstand 3,9 miljoen euro!
12 augustus, 17.00 uur

Nederlanders hebben tot nu toe 3,9 miljoen euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet. “Fantastisch om te zien dat Nederland zo massaal meeleeft met de inwoners van Beiroet”, zegt Garance Reus-Deelder, actievoorzitter van Giro555. Lees meer.

Nationale Actiedag en Giro555-‘collectebus’ voor Beiroet
11 augustus 2020

Op vrijdag 14 augustus om 7 uur ’s ochtends gaat de Nationale Actiedag van start. In Studio 47 in Hilversum wordt een actiecentrum ingericht dat de hele dag via een livestream te volgen is. Daarnaast zal er een Giro555-‘collectebus’ door het land rijden om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. Lees meer.

Geef nu button

Kapper Maher: “Ik ben alles kwijt”
11 augustus 2020

Enkele seconden na de explosie in Beiroet rende Maher (27) naar zijn kapperszaak om te kijken wat er nog van over was. Maher trof er alleen maar puin aan, naast de resten van zijn verbrijzelde dromen. Ook zijn huis volledig vond hij volledig verwoest terug. Hij is nog steeds verbaasd dat hij de explosie heeft overleefd. Lees hier het hele artikel.

Nationale Actiedag voor Beiroet op vrijdag 14 augustus
10 augustus 2020

Op vrijdag 14 augustus is er een Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen de gehele dag steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking. Lees meer.

Farouk: “Het voelde alsof de wereld verging”
10 augustus 2020

Farouk was met zijn vrouw en dochter Tala (16) in Beiroet op het moment van de explosie. “De explosie slingerde me twee meter de lucht in. Het voelde alsof de wereld verging” vertelt Farouk. Sinds donderdag gaat Farouk elke dag met zijn dochter Tala en veertig andere mensen uit hun dorp naar Beirut om de slachtoffers van de explosie te helpen. Lees hier het hele artikel.

Geef nu button

Nederland doneert €2,2 miljoen in eerste 72 uur
10 augustus 2020

Nederlanders hebben in de eerste 72 uur na het openen van Giro555 €2.200.804 gedoneerd voor de slachtoffers van de explosie in Libanon. Volgens de VN was 75 procent van de Libanezen al afhankelijk van humanitaire hulp voor de explosie van afgelopen dinsdag. Dit zal alleen maar verslechteren als gevolg van de explosie. Lees meer.

Vijf veelgestelde vragen
09 augustus 2020

In Beiroet heeft een verschrikkelijke explosie plaatsgevonden die veel slachtoffers heeft gemaakt. Wil je doneren aan Giro555 maar wil je graag eerst meer weten? Hier vind je het antwoord op vijf veelgestelde vragen.

“Het leven stond even stil”
09 augustus 2020

Siham (67) woonde en werkte in een gebouw dat door de explosie in Beiroet verwoest is. Ze raakte zwaargewond en slaapt sinds de ramp op straat, omdat ze haar huis niet meer in kan. “Ik heb niks meer; geen meubels, geen kleren, geen lakens. Alles is stuk door het rondvliegende glas”. Lees hier het hele artikel.

Geef nu button

Hulporganisaties achter Giro555 betuigen medeleven aan ambassadeur Libanon na overlijden echtgenote
08 augustus 2020

Vandaag heeft het bestuur van Giro555 namens de elf deelnemende hulporganisaties in een brief haar medeleven betuigd aan de heer Waltmans, de Nederlandse ambassadeur in Libanon. De echtgenote en collega van de heer Waltmans, mevrouw Waltmans-Molier, overleed vandaag aan de verwondingen die ze afgelopen dinsdag opliep bij de zware explosie in Beiroet. Lees meer.

Ramp treft kwetsbare inwoners Beiroet, zoals Huwaida
08 augustus 2020

De explosie in Beiroet laat diepe sporen na. Mensen die het al moeilijk hadden in de armere buurten van de stad zijn nog kwetsbaarder geworden nu ze hun huis verloren hebben. De ramp komt nog eens bovenop de economische crisis en de coronapandemie. Lees hier het verhaal van Huwaida en haar kinderen.

Hulporganisaties bieden eerste noodhulp in Beiroet
08 augustus 2020

De hulporganisaties achter Giro555 zijn druk bezig met het verlenen van noodhulp in Beiroet. Door de verwoestende explosie zijn meer dan honderd mensen overleden, er zijn duizenden mensen gewond en ruim 300.000 mensen zijn dakloos geraakt. Lees verder.

Geef nu button

Giro555 in actie voor Beiroet
07 augustus 2020

Op 4 augustus heeft een verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weggevaagd. De ramp heeft meer dan honderd mensen het leven gekost, duizenden mensen zijn gewond en tienduizenden gezinnen zijn in één klap dakloos. Er is onmiddellijk hulp nodig. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan daarom de handen ineen en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Lees verder.

Hulporganisaties zetten hulpoperaties op in Beiroet
06 augustus 2020

De hulporganisaties achter Giro555 maken zich ernstige zorgen over de situatie in Beiroet. Op dit moment wordt geïnventariseerd welke hulp het hardst nodig is en worden er noodhulp operaties opgezet. We volgen de ontwikkelingen op de voet en onderhouden nauw contact met alle aangesloten hulporganisaties. Bekijk hier het bericht.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.