Maakt Artsen zonder Grenzen deel uit van de samenwerkende hulporganisaties?

De samenwerkende hulporganisaties werken in het rampgebied samen met een breed scala aan partijen die een belangrijke rol spelen in de strijd tegen ebola, waaronder uiteraard Artsen zonder Grenzen. Ebola is een immense ramp die vraagt om een grootschalige en directe wereldwijde aanpak. De ziekte is een ramp geworden. Geen land, geen organisatie kan ebola in z’n eentje bestrijden. We spelen hierin allemaal een rol, de samenwerkende hulporganisaties, overheden en ministeries, internationale en nationale organisaties, AzG, de verzekeraars, de medische sector, et cetera.

De inzet van Artsen zonder Grenzen bij de behandeling van patiënten is moedig en essentieel. Daarom hebben de samenwerkende hulporganisaties Artsen zonder Grenzen gevraagd onderdeel te zijn van deze Nationale Actie. Zij maken echter sinds 2007 geen onderdeel meer uit van de SHO. AzG geeft aan geen geoormerkt geld te willen inzamelen opdat zij de mogelijkheid wil behouden om zelf te kiezen voor welke noodsituatie het geld wordt ingezet. De SHO heeft daarover strikte regels. Al het Giro555-geld wordt ingezet voor hulpverlening bij de betreffende ramp. AzG heeft aangegeven ook bij de huidige actie geen onderdeel te willen zijn van de samenwerkende hulporganisaties en deze Giro555-actie, en daar hebben wij alle begrip voor. Dit doet echter niets af aan de uitstekende samenwerking en continue afstemming tussen alle betrokken partijen, inclusief Artsen zonder Grenzen, en alle samenwerkende hulporganisaties.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.