Overstroming Pakistan

Marco Borsato opent Actie 555 bij Beeld en Geluid

Donderdag 26 augustus staan publieke en commerciële radio- en tv-stations in het teken van Actie 555 voor Pakistan. Om 7.30 uur geven Marco Borsato en Jan van Doggenaar (SHO) het startsein in het basiskamp bij Beeld en Geluid. Bekende en onbekende Nederlanders nemen hier telefonische giften in ontvangst via telefoonnummer 0800-1112. Gezamenlijk doel is om het Nederlandse publiek te informeren over de ramp en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan.

Gezamenlijke persmededeling  – SBS, RTL, Publieke Omroep en SHO Publieke en Commerciële omroepen donderdag in teken van Pakistan

Verschillende programma’s van RTL, SBS en Publieke Omroep zullen gedurende de avond bijdragen aan de actie. In het begin van de avond zijn dit Editie NL (RTL4), EenVandaag (NL1), Jeugdjournaal (NOS), RTL Boulevard (RTL4), Hart van Nederland (SBS 6), Shownieuws (SBS 6) en Netwerk (NL2).

Van 20.50 tot 22.00 uur zendt Nederland 2 de speciale thema-uitzending Actie voor Pakistan uit. Vervolgens zullen On Air (NL3), NOVA (NL2), de late edities van Hart van Nederland en Shownieuws (SBS 6) in het teken van Pakistan staan. Ook de verschillende edities van het NOS Journaal en het RTL Nieuws zullen verslag doen van Actie 555.

Thema-uitzending en bekendmaking opbrengst

De speciale thema-uitzending Actie voor Pakistan op Nederland 2 wordt gepresenteerd door Joost Karhof en Sophie Hilbrand. De uitzending komt live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum van 20.50 tot 22.00 uur. De opbrengst van Actie 555 wordt in ieder geval tegen middernacht bekend gemaakt in het programma Knevel & Van den Brink op Nederland 1.

Actie 555 op radio

De deelnemende radiostations aan Actie 555 zijn Radio 2, 3FM, Radio 538, Q Music, Sky Radio en Veronica, Radio 4, Radio 5, Radio 6, BNR, Q-Music, Veronica, Sky Radio, 100% NL en Radio 10 Gold. Het programma De Heer Ontwaakt op Radio 2 zal vanuit het basiskamp bij Beeld en Geluid uitzenden. 3FM doet onder andere verslag van vier Serious Talent bands die tussen 06:00 – 10:00 op Station Amstel spelen voor Actie 555. Op Radio 538 besteden Evers Staat Op en het middagprogramma van Niek van der Bruggen aandacht aan de ramp, waarbij mensen van hulporganisaties aan het woord komen.

Marco Borsato over de actie

Marco Borsato: ,,De overstromingen in Pakistan hebben miljoenen mensen diep getroffen. Huizen zijn verwoest, oogsten vernield. Er is dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en onderdak. Gelukkig kunnen we via Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties helpen, door een bijdrage te storten voor alle getroffen mensen in Pakistan. Ook ik ondersteun deze actie van harte en ben daarom aanwezig om deze speciale actiedag van start te laten gaan.”

Publiek

De uitzendingen van Actie 555 in Beeld en Geluid kunnen helaas niet worden bijgewoond door publiek. Mensen die een financiële bijdrage willen langsbrengen voor giro 555 zijn welkom vanaf 10 uur ’s ochtends in het gebouw van Beeld en Geluid.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.