Nederland
helpt
Sulawesi

Marvel (4) uit Sulawesi heeft weer een lach op zijn gezicht

Sinds de aardbeving op Sulawesi in 2018 was Marvel (4) het liefst constant in de buurt van zijn ouders. Telkens als iemand iets zei over de aardbeving werd Marvel bang en rende hij naar zijn ouders.

Marvel en zijn familie, bestaande uit zijn ouders, oma en zusje Ravel (8), wisten op tijd uit het huis van zijn oma te ontsnappen toen op 28 september 2018 hun dorp Sungku werd getroffen door een aardbeving.

Maar Marvel durft het huis van zijn oma sindsdien niet meer binnen te gaan. Om Marvel en andere kinderen te helpen met het verwerken van de traumatische gebeurtenis begon Plan International Nederland, een van de hulporganisaties achter Giro555, met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Onder begeleiding konden kinderen er zingen, dansen, tekenen en praten over wat er gebeurd was en hoe ze zich voelden.

Toen Marvel voor de eerste keer meedeed en begon te tekenen durfde hij zijn vaders hand de eerste vijf minuten niet los te laten. Maar na een tijdje liet Marvel los en rende hij naar de groep om mee te doen met een spelletje dat de groep speelde. Tijdens het spelen met leeftijdsgenoten leerde Marvel hoe hij zijn gevoelens kon uiten en om kon gaan met de angst die hij vaak voelde.

Dankzij de opbrengst van de Giro555-actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ konden bijna 9.000 kinderen geholpen worden met psychosociale zorg.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.