Samen in actie
voor Oekraïne

Medicijntransporten naar ziekenhuizen in Oekraine

Via Stichting Vluchteling, een van de hulporganisaties achter Giro555, gaan het komende half jaar transporten met de broodnodige medische spullen naar ziekenhuizen in Oekraine. Deze hulp is mede mogelijk dankzij alle donaties aan de Giro555-actie voor Oekraine.

Medische bevoorrading is hard nodig
Ziekenhuizen raken steeds verder door hun voorraden heen. Het wordt steeds moeilijker om de juiste hulp te bieden aan de vele gewonden. Stichting Vluchteling heeft als hoogste prioriteit om meer hulpverleners en medicijnen in Oekraïne te krijgen.

Uit de opbrengst van de Nationale Giro555-actie verstrekt Stichting Vluchteling via een partnerorganisatie medicijnen, verbandmiddelen en medisch materiaal (waaronder chirurgische instrumenten) aan zes ziekenhuizen in Oekraïne. Zo komt Stichting Vluchteling tegemoet aan de dringende hulpvragen vanuit de ziekenhuizen die de organisatie bereiken.

Alle verzamelde en ingekochte medische materialen worden opgeslagen in een depot in Noordwijk. Vanuit hier worden de goederen gesorteerd en ingepakt. Minimaal één keer per week gaan bestelbusjes met alle materialen naar Oekraïne, waar ze verdeeld worden onder de ziekenhuizen.

Teams van Stichting Vluchteling werken dag en nacht in Oekraïne, Polen en Moldavië en schalen de noodhulp verder op. Om noodhulppakketten uit te delen, te zorgen voor bescherming en voor gerichte humanitaire hulp.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.