Nederland
helpt
Nepal

Meer dan 24 miljoen euro opgehaald voor hulp aan Nepal

Bijna twee maanden na de aardbeving in Nepal staat de teller van Giro555 op 24.465.464,04 euro, dat maakte Gijs Staverman vanuit Nepal zojuist op Radio2 bekend. 

Radio-dj Gijs Staverman reist samen met Giro555-actievoorzitter Gijs de Vries momenteel door de gebieden die het zwaarst zijn getroffen, om te zien hoe het gaat met de mensen en met de hulpverlening na de aardbeving.

‘Ik ben nu een week in Nepal en de hulp is echt ontzettend hard nodig. De mensen hier zijn volledig afhankelijk van hulp. Ook de hulpverleners hier geven aan dat er nog veel opgebouwd moet worden. Dus mensen mogen blijven storten. Er mag nog meer bij’.

Nepal werd in april en mei getroffen door aardbevingen, waarbij meer dan 8.700 mensen om het leven kwamen. Meer dan een half miljoen huizen zijn verwoest. De schade aan de economie van het land loopt in de miljarden.

Op 26 mei stond de teller van de actie ‘Nederland helpt Nepal’ nog op 23.306.043.

In het hele land organiseren mensen en bedrijven acties om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Namens de hulporganisaties houdt Giro555 het Nederlandse publiek op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het Nederlandse geld.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.